Spelregels voor het stemmen

Waarom stemmen?

Door jouw stem uit te brengen bepaal jij mee welk ontwerp tot kaftpapier gedrukt zal worden.

Kan ik op meerdere ontwerpen stemmen?

Ja, je kan op maximaal 3 ontwerpen stemmen.

Kan ik mijn stem ongedaan maken?

Ja, je kan opnieuw inloggen en je stem ongedaan maken. Dit doe je door op “je hebt gestemd” te klikken bij het specifieke ontwerp. Dit kan tot en met 9 mei, de laatste dag van de stemming.

Is het resultaat van de stemming bindend?

De 3 ontwerpen met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. In die volgende ronde leggen de organisatoren van de verschillende deelnemende gemeenten alle kaftpapieren (3 per gemeente) die de stem-ronde hebben gewonnen bij elkaar. Uit deze kaftpapieren wordt een mooi aanbod geselecteerd waarbij, ongeacht het aantal stemmen in de stem-ronde, 1 ontwerp per gemeente effectief tot kaftpapier wordt gedrukt. 

Wat bij een gelijk aantal stemmen?

Dan gaat er een extra kaftpapier mee naar de volgende ronde.

Wanneer kan er gestemd worden?

Online stemmen kan tot en met 9 mei 2021.

Hoe kan ik stemmen?

Iedereen kan zijn stem online uitbrengen. Je moet dus niet in Sint-Pieters-Leeuw wonen om je stem uit te brengen. Om online te stemmen, dien je je te registeren op het participatieplatform, hiervoor heb je een geldig e-mailadres nodig. Elke registratie met een geldig e-mailadres geeft stemrecht.

Is elke stem evenveel waard?

Elke stem is evenveel waard.

Moet ik verplicht een profiel aanmaken?

Je hebt geen profiel nodig om de website te raadplegen. Om je stem online uit te brengen, dien je wel een profiel aan te maken op basis van een uniek e-mailadres.