Bedenk jij de naam van ons nieuwe (t)huis?

Binnenkort worden de vrijetijdsdiensten ondergebracht onder hetzelfde dak, namelijk het voormalige Landhuis de Viron in het Colomapark. Het wordt een plek waar het aangenaam vertoeven is, waar je nieuwe dingen kan ontdekken en elkaar kan ontmoeten. Kortom het wordt een (t)huis voor iedereen!

In dit huis worden niet alleen de nieuwe bibliotheek en het toerismekantoor ondergebracht, maar zullen ook alle medewerkers van de vrijetijdsdiensten (samen)werken. Samen zullen zij een gevarieerd vrijetijdsaanbod voor Sint-Pieters-Leeuw uitbouwen.

Onze vrijetijdsdiensten zijn:

  • de bibliotheek
  • dienst Cultuur / Toerisme & Erfgoed
  • dienst Jeugd
  • dienst Sport

Een naam die de lading dekt en lekker bekt!

Door jouw stem te laten horen, bepaal jij mee de naam van het nieuwe huis.
Laat je inspireren door deze vernieuwende samenwerking, het samen beleven van vrijetijd, de locatie …
Of ga je gewoon voor een naam die goed in de oren klinkt?

Spelregels

  • De nieuwe naam mag nog niet bestaan in Sint-Pieters-Leeuw.
  • De naam moet voor iedereen begrijpelijk en makkelijk uitspreekbaar zijn.
  • De nieuwe naam kan niet vernoemd worden naar een persoon.
  • Bij elke bijdrage hoort een korte motivatie, met de link die jouw voorstel heeft met Sint-Pieters-Leeuw, het gebouw, vrijetijd, de locatie …

Zijn de voorstellen bindend?

Neen, de vrijetijdsdiensten zullen zich buigen over de voorstellen die jullie hebben gedaan en kijken of er een naam tussen zit waarbij ook zij zich goed voelen. Vinden zij tussen jullie voorstellen een gepaste naam? Dan wordt die voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen die hierover finaal beslist. Wordt er geen passende naam tussen de inzendingen gevonden? Dan zoeken de vrijetijdsdiensten alsnog zelf een naam die ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het college.

Wanneer kan je je voorstel insturen?

Je kan je voorstel insturen gedurende de maand april 2021.

Hoe dien ik mijn voorstel in?

Je kan zowel online als offline een voorstel indienen.
Iedereen kan een voorstel doen, ook scholen of verenigingen.

Om online je idee door te geven, dien je je te registeren op het participatieplatform www.leeuwdenktmee.be. Om je voorstel online uit te brengen, dien je enkel een profiel aan te maken op basis van een geldig e-mailadres.

Als je niet online stemt, dan kan dat met het invulstrookje in de april-editie van infoLeeuw, het gemeentelijk informatieblad.
Dit stemstrookje kan je deponeren in de brievenbus van het gemeentehuis, de bibliotheek, de Molenborre, de kerk van Oudenaken, de Merselborre, het lokaal dienstencentrum ’t Paviljoentje, het lokaal dienstencentrum Negenhof of het Huis van het Kind.
Verstuur je het liever met de post? Adresseer het dan aan het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw, t.a.v. dienst Communicatie, Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

Wij bekijken je bijdrage. Indien deze voldoet aan de spelregels, voegen we deze toe aan het overzicht met de ingediende voorstellen.