Spelregels voor gemeenteplein Zuun - fase 3

Welke zaken staan vast?

De Arthur Quintusstraat, voor de schoolingang en kerk, krijgt een pleinfunctie. Er worden verzinkbare palen aan de rand van het plein voorzien om het plein op nader te bepalen momenten autovrij te maken. Begrafenisondernemers, kerkfabriek, huisvuilophalers … krijgen een licentie om de verzinkbare palen te laten zakken, indien nodig.

Het plein krijgt de naam “Ghislaine Humbeeckplein”.

De haakse parkeerplaatsen tegenover de schoolingang (14 pl.) en de kleine parking (23 pl.) naast de kerk verdwijnen op de huidige locatie. De petanquebanen en het speelgedeelte voor de jeugd, nu gelegen aan de achterzijde van de kerk (Ghislaine Humbeeckplein), verplaatsen we naar een recreatieve zone op de plaats van de huidige parking naast de kerk, die uitgebreid wordt met de aankoop van een stuk privaat terrein. Achter de kerk creëren we een parking, goed voor maximum circa 75 parkeerplaatsen. Op de Georges Hensmansstraat voorzien we een Kiss&Ride ter hoogte van de nieuwe parking. Via een veilige loopstrook kunnen kinderen, die er worden afgezet, veilig naar school wandelen. We stellen éénrichtingsverkeer in op de G. Hensmansstraat, van de G. Wittouckstraat naar de Jan Vanderstraetenstraat. Ter hoogte van de parking leggen we de G. Hensmansstraat verhoogd aan.

Wat bepaal jij?

We vragen om je stem uit te brengen in fase 1 op het tijdstip dat het plein mag afgesloten worden, om in fase 2 suggesties in te dienen voor de inrichting van de recreatieve zone, om in fase 3 te stemmen op je voorkeurinrichting voor de parking en om in fase 4 te stemmen op je favoriete ontwerp voor de inrichting van het plein en de omgeving.

Huidige fase: FASE 3

Er zijn drie voorstellen voor de inrichting van de parking. Je kan je stem uitbrengen voor het voorstel dat je voorkeur geniet.

Is je stem bindend?

Ja. Het voorstel met de meeste voorkeurstemmen wordt uitgevoerd. In geval van ex aequo neemt het college van burgemeester en schepenen de beslissing.

Wanneer kan je stemmen?

Je kan je stem uitbrengen van 25 januari tot en met 28 februari 2023.

Hoe breng ik mijn stem uit?

Je brengt je stem uit via de website www.leeuwdenktmee.be/zuun. Zowel inwoners als passanten van Sint-Pieters-Leeuw kunnen online een voorstel doen. Je moet dus niet in Sint-Pieters-Leeuw wonen om te participeren aan dit project. Om online te stemmen, dien je je te registeren op het participatieplatform, hiervoor heb je een geldig e-mailadres nodig. Ook scholen, verenigingen … uit Sint-Pieters-Leeuw kunnen hun voorstel indienen.

Moet ik verplicht een profiel aanmaken?

Je hebt geen profiel nodig om de website te raadplegen. Om je stem online uit te brengen, dien je wel een profiel aan te maken op basis van een uniek e-mailadres.